Teaclassix importeert en distribueert een uitgebreide collectie gietijzeren theepotten. Vanuit ons eigen logistiek magazijn in België, leveren wij alles uit voorraad en dit uitsluitend naar de professionele markt in vele landen. Ook accessoires zoals kopjes, onderzetters, theewarmers en filters zijn steeds op voorraad.

Onze producten worden gemaakt bij een familiebedrijf dat al 3 generaties lang hierin is gespecialiseerd. Met hen onderhouden wij een goed persoonlijk contact zodat zij precies weten wat nodig is voor ons en de markten waarin wij actief zijn. Zelfs maatwerk in beperkte series is mogelijk bij ons.

Alle theepotten zijn vanbinnen geëmailleerd en voorzien van een roestvrij stalen filter. Kleine afwijkingen in kleur of vorm kunnen optreden, gezien de grote hoeveelheid handenarbeid die
nodig is om deze producten te maken. Elke theepot is uniek, en bij naleving van de gebruiksvoorschriften, zal men er jarenlang plezier aan beleven.


Over gietijzeren theepotten


Gietijzeren theepotten, gekend als "tetsubin" worden reeds honderden jaren in Japan gebruikt en maken nog steeds wereldwijd deel uit van Japanse theeceremonies.

Waarom een gietijzeren theepot? Gietijzer absorbeert de hitte gelijkmatig, zodat het water gestaag heet wordt. Dit verzekert de optimale smaak van de in het water drijvende theeblaadjes. Tevens geven groene en zwarte thee op deze wijze ook maximaal hun gezonde voedingsstoffen af.

Nog een sterk punt van de gietijzeren theepot: een veel effectiever warmte-behoudt dan de keramische of kleien theepot. Een goede gietijzeren theepot kan je thee tot een uur lekker
en warm houden.

En natuurlijk is hij ook duurzamer! Een gietijzeren theepot is sterk en zal niet breken.

Bij een correct onderhoud kan hij een leven lang meegaan! Na elk gebruik laat je de theepot best volledig afkoelen vooraleer je hem kuist. Spoel en kuis zowel de pot als het deksel en het zeefje met warm water. Je kan het beste geen zeep of andere detergenten gebruiken. Daarna kan je de Tetsubin het best drogen met een schone droge doek terwijl hij nog warm is. Draai de pot ondersteboven en laat hem verder aan de lucht drogen vooraleer je het zeefje en deksel terugplaatst. Vermijd contact met zout en olie.